Home » Okategoriserade » Använd mer glas!

Använd mer glas!

Jag har mer och mer börjat uppskatta glaset som rent byggnadsmaterial. Det börjar bli allt vanligare att människor väljer att installera stora glaspartier i sina bostäder, vilket gör att en ”normal” villa med ”normala” fönster kan kännas ganska tråkigt och instängt. Jag har upplevt det många gånger nu, och effekten känns mer och mer för varje gång jag vistas i ett hus som har i princip en hel vägg som enbart består av glas. Men glas kan användas till mycket annat, och det proffs som Ryds Glas kan göra är otroligt vackert. Jag tänkte räkna upp några platser i hemmet där jag tycker att glas gör sig som allra mest som inrednings- och byggmaterial!

Staket
Det finns ju staket i alla möjliga former och utseenden, och det är det som gör det så användbart. Staket i glas kan användas både utomhus och inne, och oavsett var det sitter så är det verkligen en effektskapare av rang. Med ett staket av glas så kommer inte själva materialet vara i vägen för utsikten, eftersom att det går att se igenom, och det blir dessutom väldigt läckert med öppnare ytor om det är glas som används i samband med en altan, en trapp eller en avsats inomhus. Det kan helt enkelt inte bli fel med ett staket av glas.

Uterum
Till uterummet är glas närmast en självklarhet i moderna dagar. Det handlar inte längre om att bygga upp ett rum utomhus, utan snarare rama in en uteplats med hjälp av stora glaspartier. Det som skapas med hjälp av det är väldigt effektfull och elegant, och dessutom finns det stora variationer på hur man sätter glasskivorna, där det kan öppnas helt och hållet, eller hållas mestadels stängt. Det blir som att skapa ett rum som tillhör både natur och bostad, en självklar övergång med andra ord mellan miljön inne och miljön ute. Det krävs sin sak att sätta upp det, och experterna från Ryds Glas visar här hur det går till:

Köket
Glas är bra för mycket och väldigt fint i många olika utföranden. Det som är väldigt bra med materialet är att det tål vatten extremt bra, vilket betyder att det är ett material som lämpar sig väl i köksinredningen, antingen som en bänk eller som dekoration längs väggen. Det är verkligen något som jag kan rekommendera er att göra, nämligen att se på hur du kan ta in glas i ditt kök, både som inredningsdetalj men också som en praktisk lösning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *