Home » Okategoriserade » Använd smör, inte margarin

Använd smör, inte margarin

Det som många inte känner till är att det faktiskt är ganska stor skillnad mellan smör och margarin. För blotta ögat ser de ju likadana ut, och samtidigt så kan man använda dem båda till olika recept. Det är med andra ord inte speciellt konstigt att man får för sig att man kan välja det ena eller andra, men redan här vill jag stoppa er. Det är nämligen så att det är stor skillnad mellan smör och margarin, där det är själva grundprodukten som skiljer sig åt. Grunden för smör är som de flesta vet mjölk, men sättet som man framställer margarin är kanske mer okänt.

Margarin framställs oftast av olika typer av härdade oljor, och anledningen till att de är så påfallande lika smör beror helt enkelt på att det tillsätts smak- och färgämnen för att apa efter. Det är billigare än smör, men sättet som det framställs på är direkt motbjudande i flera lägen, då det används en hel del kemikalier för att lyckas med produktionen. Det är med andra ord en bra idé att inte spara på slantarna när det kommer till margarin eller smör. Välj helt enkelt den produkt som är bäst för kroppen och som innehåller det bästa tänkbara. Välj helt enkelt smöret.

Jag vill inte börja exemplifiera massa saker om hur det går till att framställa margarin, och vilka kostnader man långsiktigt måste betala för det. Det räcker gott och väl att ni själva gör en sökning på det, det är mycket lätt att hitta informationen. Men jag vill varna er, det är tragiskt på så många sätt, så gör istället ett enkelt val och glöm margarinet och välj istället smöret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *