Home » Okategoriserade » Att odla sin egen mat

Att odla sin egen mat

Jag har många planer och drömmar, och en av dem är att bli lite mer självförsörjande när det gäller mat. Att odla hemma är ju verkligen så närodlat och ekologiskt som det kan bli. Jag har redan vissa saker hemma, typ kryddväxter och sådant, och har drivit upp lite tomater och annat på balkongen, men det jag drömmer om är att kunna odla potatis, morötter, bönor och sådant. Dels ute då förstås, typ ett potatisland och en massa pallkragar, men jag vill också ha ett växthus för exempelvis tomater. Den dagen jag köper ett hus så kommer jag definitivt att vilja ha en bra trädgård. Det kommer att vara något jag tittar efter när jag letar hus. Är huset fint men trädgården inte passar mina behov så kommer jag inte köpa det. Är huset halvfint men trädgården fantastisk så är chansen stor att prioriterar trädgården och bor i ett halvfint hus.

Låna ett växthus
Jag har en vän som bor i hus som har ett växthus på gården. De har ganska nyligen köpt huset och då stod där ett jättefint växthus från Wexthuset som följde med på köpet. Varken min vän eller hennes partner är dock så intresserade av att göra något med det, så hon föreslog att jag kanske ville odla lite där. Det vore verkligen jätteroligt! Inte lika roligt som att ha ett eget förstås, men bättre än att inte ha något alls. De bor en bit härifrån så det är inte så att jag bara kommer kunna promenera dit och sköta om växterna dagligen, men jag kanske kan satsa på något som klarar sig utan daglig skötsel och som inte är allt för avancerat.

Hon har sagt att jag får komma dit när jag vill. In i växthuset alltså. Och det är verkligen ett generöst erbjudande. Och som tack så skulle ju de kunna få lite hemodlade grönsaker eller vad det nu blir. Det tror jag skulle vara jätteroligt, så nu sitter jag och tittar lite på nätet efter fröer och annat. Ser lite vad som skulle kunna passa. Vad som inte är för svårskött. Vad jag skulle vara intresserad av att odla. I brist på eget växthus är det verkligen roligt att få chans att låna någon annans. Det får bli lite av ett experiment den här sommaren. Och jag kommer såklart att skriva om det här i bloggen, och visa en massa bilder. Berätta hur det går och vad jag planterar och om jag lyckas få något att växa, och hur det i så fall smakar. Ju mer jag skriver om det här desto mer peppad blir jag!

Har du några tips?
Kom jättegärna med tips på saker som är hyfsat lätt att odla i ett växthus. Jag har flera idéer själv men ibland blir man ju hemmablind så jag vill gärna ha tips från andra också. Kanske är det något jag har missat? Ös på med era bästa saker att odla i växthus, men tänkt som sagt också på att jag kanske bara kommer att kunna vara i växthuset 1-2 gånger i veckan, ungefär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *