Home » Okategoriserade » Byta dörr

Byta dörr

En sak som jag har funderat på ett tag är att köpa en ny ytterdörr. Visst, den gamla fungerar, men den har blivit ganska sliten och dessutom tänker jag på inbrottssäkerheten. Jag tror inte att min nuvarande dörr skulle vara speciellt svår att ta sig in genom. Det sägs ju att man ska göra det svårt för tjuvarna, och fönster och dörrar som är lätta att öppna är ju en typisk sak som gör det lätt för tjuven. Det är mycket enklare att promenera ut med teven och datorn genom dörren eller genom ett öppet fönster än om man till exempel måste krossa fönstret för att ta sig in.

Dörrar från Nordiska Fönster

ytterdörrJag har därför spanat runt lite och tittat på vad en ny dörr kan tänkas kosta. Det är ju viktigt att man köper en av bra kvalitet, som är gedigen och som är tillverkad efter rådande EU-krav, och det har jag hittat hos Nordiska fönster (https://www.nordiskafonster.se/ytterdorrar). Deras dörrar är byggda med dubbla ramträ, dubbla aluminiumplåtar och en rejäl karm vilket inte bara garanterar lång hållbarhet utan också gör ytterdörren inbrottssäker. Dessutom har de bra priser. Det finns både lite billigare och lite exklusivare dörrar, men även de exklusiva har överkomliga priser tycker jag.

Jag har inte bestämt mig för vilken dörr jag vill ha än, för det handlar ju om flera olika saker. Dels om pris och om dörrens egenskaper, men också om utseendet. Ska man köpa en ny dörr vill man ju att den ska vara snygg. Min nuvarande är ganska tråkig så jag skulle vilja ha en som är lite roligare. Alltså lite mer speciell, kanske med något roligt fönster i eller någon lite mer annorlunda färg.

Det tål definitivt att tänkas på det här och det är inget beslut jag kommer att ta förhastat. Men det lutar i alla fall åt att det blir Nordiska Fönster jag kommer att köpa från. Det känns bra att deras ytterdörrar är svensktillverkade också så att man slipper medverka till onödiga transporter över halva jordklotet. Och så kommer man ju inte ifrån att svensktillverkat ger en viss trygghet också. Det tycker i alla fall jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *