Home » Okategoriserade » En köttfri dag i veckan

En köttfri dag i veckan

Är det något som verkligen påverkar klimatet i stor utsträckning så är det köttproduktionen. Mycket beror det på att våra konsumtionsvaror har förändras ganska mycket över tiden, där vi idag äter betydligt mer kött än vi någonsin gjort tidigare. Det är en oroväckande trend, eftersom det här inte bara är dåligt för våra kroppar med den stora köttkonsumtionen, det är också väldigt påfrestande för klimatet med alla transporter, uppfödningar och allt annat som har med djurhållning att göra.

Det har flera gånger påtalats av olika källor, bland annat Naturskyddsföreningen, att kött är en tydlig del av det globala växthusgasutsläppet. Det talas ofta om hur jag, som enskild individ kan göra mer för att göra klimatet mer hållbart och att sluta äta kött är kanske den mest märkbara skillnaden du kan göra, eftersom att maten står för så stor del av andelen växthusgaser. Väljer man bort kött, enbart en dag i veckan, så är klimatgärningen genast betydande och skulle alla människor i Sverige göra detta kommer det kraftigt att sänka utsläppen.

Debatten har rasat hårt om detta, speciellt efter att vissa skolor beslutat sig för att införa detta. Det man reagerar på är att köttet försvinner från menyn, men för att få i sig det som köttet innehåller finns det flera bra alternativ. Och i ärlighetens namn är det inte en speciellt stor uppoffring som du behöver göra. Det är enbart en gång i veckan som du behöver välja bort köttet. Gör som många andra och sålla dig till skaran av människor som tycker att det räcker med den enorma konsumtion vi har idag. Här har några kändisar skrivit under på en köttfri dag i veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *