Home » Okategoriserade » Handla klimatsmart!

Handla klimatsmart!

I en tid där klimatrisker återkommande rapporteras i våra medier är det allt viktigaste att tänka på hur du handlar. Saken är den att matvarubranschen är en stor påverkare av miljön, i allt från sättet varor produceras, till hur de distribueras. Det påverkar alltså klimatet i flera led, även efter det att du har använt klart det. Förpackningar och rester är minst lika viktigt att det kommer rätt för att inte produkterna fortsatt ska påverka naturen på ett dåligt sätt.

Som privatperson finns det mycket man kan göra. Den sista delen är enkel, och något som de flesta svenskar har ganska bra koll på, nämligen att källsortera sina varor när det har använts klart. Den första delen är lite svårare att tänka på, den har mycket med ens egen ekonomi att göra och vi har en benägenhet till att leva så snålt som möjligt i mänga lägen. Men det finns orsaker att tänka om, och är det så att du för närvarande sparar pengar till dina barn på banken för en investering i deras framtid, är det minst lika viktigt att du också bidrar till att investera i den miljö som dina barn och barnbarn kommer att behöva ärva av dig.

Se det därför som ett sparande av naturen när du köper de något dyrare varorna. För varje extra krona som du lägger på en mer klimatsmart produkt, desto mer gör du för naturen och desto mer gör du för den framtid som vi alla hoppas på ska vara bättre än den vi har idag. Genom att köpa bra varor gör du framtiden till något att se fram emot, inte något som vi alla fruktar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *