Home » Okategoriserade » Hur mat serveras är viktigt!

Hur mat serveras är viktigt!

Enligt japansk kokkonst så äter vi lika mycket med ögonen som med munnen. Upplägget, och de fat och brickor som används är nästan lika viktigt som maten i sig. Jag tror verkligen det ligger någonting i det och att mat smakar bättre när den serveras på ett tilltalande vis i en trevlig miljö. Nu kanske mina åsikter om hur detta ska ske inte helt överensstämmer med de japanska, men i grund och botten tycker vi lika. Därför har jag flera fina tallrikar, bestick, serveringsfat, glas och allt vad du kan tänka dig för att varje måltid ska tillfredsställa inte bara gommen utan alla övriga sinnen också. Jag kanske inte är så strikt utan gör mest som jag själv vill men det brukar bli bra ändå. Det brukar i alla fall de som kommer hem till mig på middag säga.

matbord

Ett fint matbord från Trademax

En liten svaghet har jag dock haft vad gäller presentationen av maten, mitt matbord. Jag har försökt skyla över det med en fin duk, men det är ungefär som att dränka en dålig maträtt i alltför mycket sås eller ketchup. Inte så tillfredsställande helt enkelt. Jag fick tips av en vän att kolla in Trademax möbler och de hade sannerligen en hel del att välja mellan. En hel massa matbord. Utan stolar tack och lov. Annars är det vanligt att man MÅSTE köpa en hel matgrupp fast det bara är bordet man vill åt. Så nästa gång jag har gäster behöver jag inte dölja mitt fula matbord under någon halvdan jätteduk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *