Home » Okategoriserade » Lättodlade grönsaker

Lättodlade grönsaker

Många verkar hålla sig ifrån den egna odlingen eftersom det har fått för sig att det hela tar alldeles för lång tid och är alldeles för svårt. Visst är det så att det finns grönsaker och frukter som är svårare att odla än andra. De behöver man lägga mer tid och kraft på för att de ska kunna växa som det är tänkt. Men det är långt ifrån alla som berörs av det. Faktum är att det finns många grönsaker och frukter som är väldigt enkla att odla, och som du dessutom i princip kan låta vara helt. Här kommer några exempel:

Grönkål
Denna vitaminbomb är i princip ett måste i en ordentlig odling. Det enda du behöver göra är att skydda den från djur, annars så är det fritt fram att låta den vara ute under vintern. Planteras i juni.

Bönor
De flesta former av bönor går alldeles utmärkt att odla, och de sköter sig själva. En omgång som planterats i juni kan skördas under juli eller augusti.

Rödbetor
Rödbetor är klassiska och samtidigt väldigt enkla att hantera. Du behöver inte ha mycket kunskap för att lyckas med dem. De är inte speciellt utsatta för skadedjur och kan planeras både under vår och höst.

Kålrot
Går bra att så direkt i marken eller ännu hellre, förodla inomhus. Kålrot tål mycket och är väldigt bra att till hands under vintern eftersom den är rik på C-vitamin.

Palsternacka
Den här rotfrukten bör du sätta i marken redan under tidig vår. Den tar nämligen sin lilla tid på sig, men när den väl fått fäste så växer de till sig snabbt. Ett mycket gott alternativ till både morötter och potatis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *