Home » Okategoriserade » Loungebygge vid grönsakslandet

Loungebygge vid grönsakslandet

Av alla bloggare där ute så är faktiskt Blondinbella min favorit. Jag tror det är för att hon känns mest naturlig i mängden av alla. Hon är sig själv med sina positiva och mindre positiva sidor, precis som människan är. Har aldrig gillat det här med allt silikon, botox, injektioner och liknande som man ser överallt. Man ska älska sig själv som man är, utan tillsatser.

Tänkte bygga en lounge på baksidan
Semestern har precis börjat och solen står högt på himlen. Det är underbart att vara utomhus nu och jag har stått med nävarna i grönsakslandet på baksidan nu hela helgen och senaste dagarna. Att få odla och producera sin egen mat i trädgården är verkligen en unik känsla. Man vet att det är bra gjort, man slipper alla e-ämnen och besprutningsmedel och man är snäll mot naturen.

Eftersom jag älskat tiden ute i trädgården har jag kommit på att jag ska bygga i ordning någon form av ”lounge” vid grönsakslandet, så att vi kan sitta där ute på kvällarna och mysa. Bara att titta ut över allt vildvuxet och närproducerat gör mig lycklig i själen. Har varit ute på Trademax och kikat lite på möbler. Fick inspiration av Blondinbella redan när hon gjorde det här inlägget: Utemöbler à http://www.blondinbella.se/2015/04/balkongmoblerna/ – Hon skriver ju också om det viktiga i att få plats med familjen och att få umgås. Jag tycker om hennes sätt att tänka. Det är precis vad det handlar om, snarare än om utseendet och att ha ”snyggaste uteplatsen i kvarteret”. Självklart vill man att det ska se bra ut, men det är inte den mest avgörande faktorn bakom ett köp tycker jag.

Fler planteringar väntar
Har också tänkt att göra lite fler platser för planteringar. Det jag känner saknas nu är framförallt kryddor. Skulle verkligen ville ha mitt alldeles egna kryddland där jag bara kan gå ut och nypa av lite av både det ena och det andra till matlagningen. Har funderat på en början och tänkte att jag skulle börja med att odla de här:

  • Timjan
  • Basilika
  • Dill
  • Gräslök
  • Rosmarin
  • Citronmeliss

Därefter vill jag dock också få igång odlingar av:

  • Rädisor
  • Jordärtskocka
  • Morötter
  • Sparris

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *