Om min blogg

Välkomna till min blogg där hälsa och bra mat kommer att stå i fokus! De flesta vet att det två ämnena är nära knutna till varandra, och det spelar roll vad du sätter i dig för mat. Vi lever också i ett samhälle där vi inte längre lagar vår mat från grunden, det handlar egentligen mer och mer om att värma upp något som redan är tillagat. Det är grundreceptet till att maten ska bli näringsfattig och samtidigt innehålla massa ämnen som inte alls behöver vara där från första början. Den här värmda maten är på många sätt orsaken till att vi idag ser ökade problem med hälsan, och jag hoppas att jag och den här bloggen kommer att inspirera er till att göra mer från grunden.

Jag är nämligen barnsligt förtjust i att odla min egen mat eller att köpa produkter som är närodlade och/eller ekologiska. De ena brukar gå hand i hand med det andra. Anledningen till det är att jag känner att jag har mer kontroll över min egen mat och vad jag sätter i mig. Genom att kontrollera en egen odling så vet jag vad som finns och samtidigt kan jag fokusera på sådant jag gillar. På samma sätt är det bra med det närodlade, för då vet du att det kommer från området och bidrar samtidigt till att bonden ifråga kan fortsätta sin produktion. Att köpa ekologiskt är i sin tur ett sätt för dig att minska på det dåliga innehållet, och samtidigt värna om djur och natur som bland annat slipper bekämpningsmedel.

Det här innebär såklart att det kommer bli lite dyrare att handla och att du också behöver lägga mer tid på din matlagning. Prisfrågan är en sak, och det är egentligen inga problem, eftersom priserna allt mer börjar närma sig varandra. Ekonomiskt blir det alltså inte så stor skillnad. När det gäller tiden för matlagningen så är det inget som går att komma undan, men om du lägger ner dig och tar dig tid kommer du att märka att det är värt det. Kanske är en extra halvtimmes tillagningstid precis det som behövs för att du ska kunna njuta av mat och matlagning?