Home » Okategoriserade » Skön värme i vinter

Skön värme i vinter

Det gäller att göra avvägningar i livet. Å ena sidan, ta hänsyn till miljön och å andra sidan leva ett liv som man trivs med. Jag tycker att jag lyckas rätt bra med det även om jag inte är perfekt. Att jag föredrar naturliga råvaror och närodlat hjälper givetvis till. Självklart kan jag bli bättre, det kan vi alla, men jag tror och hoppas att jag gör mer nytta än skada. Men även jag skaffar ibland saker som kanske inte är helt livsnödvändiga helt enkelt för att jag tycker att de förbättrar min livskvalitet. Mitt senaste inköp är rätt så stort och kostade en hel del pengar, men jag känner ändå att det var någonting som jag behövde i mitt liv.

Värme i vinter
Jag har helt enkelt skaffat mig en kakelugn! Varför? För det första så tycker jag att kakelugnar är väldigt fina, och för det andra så gillar jag värme (vem gör inte det när vädret här i Sverige ser ut som det gör). Jag valde en vit Christineberg från Keddy och den ser verkligen helt fantastisk ut! Väldigt lätt att montera också, jag trodde det skulle vara betydligt svårare än det var. Men den är inte bara otroligt elegant och fin utan den fungerar också väldigt bra och ger otroligt skön värme. Jag tror faktiskt att jag kan minska på min totala uppvärmning i vinter genom att spendera mer tid i närheten av kakelugnen. Mysigt värre!

Miljövänlig kakelugn

Keddys kakelugnar är också mycket bra ur miljöhänseende och det var det som avgjorde det hela. Jag trodde innan att kakelugnar nog gav skön värme men inte var så miljövänliga men det verkar som jag hade lite fel där. Keddys kakelugnar har en verkningsgrad på 86 procent, vilket tydligen är väldigt väldigt högt. Dessutom är de byggda på så vis att de håller värmen länge – även när de inte är aktiva så kommer de att bidra till att hålla hemmet varmt. Eftersom miljöskäl var en av de viktigaste anledningarna till att jag tvekade (och priset, en kakelugn är inte billig), så var jag glad att upptäcka att de faktiskt är rätt så miljövänliga!

Klassisk stil
kakelugn från KeddyDen vita Christineberg-kakelugnen är snygg. Har jag sagt det? Det har jag! Men det måste ändå betonas. Den ser verkligen ut som en riktig fin klassisk kakelugn, fast ändå modern. Den ser ut väldigt mycket som kakelugnen i videon nedan och erkänn att ni blir lite sugna på att skaffa en själva!

Hemtrevligt och mysigt eller hur? Jag kan nästan inte överdriva hur nöjd och glad jag är över att jag skaffat en. Det känns som hela mitt hem har fått sig ett litet lyft. Eller snarare ett STORT lyft! Risken finns att jag kommer att gå till överdrift med kakelugnseldandet i vinter…

Det var allt för den här gången; jag tror det är dags att runda av lite nu, även om jag skulle kunna skriva tio gånger mer om min nya kakelugn. Men i stället ska jag sätta fjutt på kakelugnen och sätta mig vid den och läsa en god bok. Det, mina kära vänner, är livskvalitet som inte går av för hackor. Jag kommer att betala av på kakelugnen ganska så lång tid framåt, men det gör ingenting; den betalar sig själv bara genom hur mycket bättre den får mig att må.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *